Две книги, два различни жанра, една обща цел - ПРОМЯНАТА

Психолгия на смелостта

Промоция по инициативата “Книги на смелостта”

Психолгия на смелостта

51.00 лв. 30.00 лв.Купи

В цената не е включена доставка/5.50лв/ Двете книги са на промоционална цена по инициативата “Книги на смелостта”. Повече за инициативата тук.

Дъното на рая


Сюжет

Вяра е типичният представител на успелите жени в България – тя е млада, умна, красива и влюбена в автомобила си. Без да се колебае използва красотата си, за да получи каквото поиска.

Миро е типичният представител на успелите мъже в България – той е млад, умен, амбициозен и влюбен в парите. Без да се колебае използва всякакви средства, за да получи каквото поиска.

Двамата се познават от както се помнят и по стечение на обстоятелствата приятелството им преминава в бизнес партньорство. Израснали заедно и закалени по улиците на крайните пловдивски квартали в зората на демокрацията, Миро и Вяра бързо се ориентират къде е мястото на съвременна България в света – родината им е последната страна от Европейския съюз, в която животът не струва нищо и стига да си плащаш на когото трябва, системата работи за теб.

А Европа иска точно това – евтини продукти без излишна бюрокрация. Двамата са на прага на сделката на живота си с гигантски немски инвеститор, когато неочаквано системата се обръща срещу тях и ги изправя един срещу друг.

Единият ще се опита да победи системата, а другият – да я промени.

Възможно ли е? Отговорът ще ви изненада.


Живеем в такава държава! Живеем в такава държава!

Вяра седеше в аудито си пред кантората на Мартинкова вече повече от час. Усещаше ръцете си сякаш бяха от стъкло и всеки път, когато посегнеше към волана, се притесняваше, че в мига, в който го стиснат, ще се счупят. Изразът „живеем в такава държава“ беше зациклил в главата ѝ и не позволяваше на никаква друга мисъл да покълне в съзнанието ѝ. Късният есенен студ и мъглата бяха прогонили от тесните улички вечните градски айляци. В 19:30 ч. по тротоарите се мяркаха само окъснели от работа хора, бързащи да се приберат. Всяка втора дума, която отекваше към безкрайните дебри на космическото съзнание, беше „живеем в такава държава“. Какво ще рече „такава държава“? Държава, в която официалният праг на бедност е 330 лева, а минималната пенсия 180 лева; в която катастрофите по пътищата вземат повече жертви на година, отколкото войната в Афганистан; в която законът беше просто инструмент в ръцете на всеки, който се докопаше до нея. Опита да се свърже с Миро за пореден път и той за пореден път не ѝ вдигна. Това я вбеси. Големите хора, и особено големите мъже, не се държат по такъв начин. Поне ядът от неадекватната реакция на Миро я изкара от капана на отчаянието, в който така упорито се опитваха да я вкарат институциите през последните няколко дни от живота ѝ.

Из “Дъното на рая”, автор Виолета Стайкова

Психолгия на смелостта

Книгата е 288стр. Корична цена – 15лв. с включена доставка.

15.00 лв.Купи

Психология на смелостта


“Психолгия на смелостта” е книга, която може да преобърне живота ти в посока щастие, психична хармония и смелост! В книгата се засагят централни, ключови принципи за овладяване и преобразуване на тревожността и страха в щастие и смелост! В съвременното отдалечено от външната и вътрешна природа и хармония общество, човекът, в стремежа си към нагаждане с изискванията на системата, е силно тревожен, напрегнат, съществуващ в контекста на неспирна вътрешно невротична и външна борба за оцеляване, социално включване и статус.

  • Книгата е в изцяло достъпен, разговорен и близък до ежедневието стил на изказ и разбиране.
  • Подходяща е за всеки човек, целящ вътрешен мир и цялостност, себепознание и личностово развитие.
  • В книгата се препоръчват конкретни методи за самопомощ, както и насоки за психотерапевтична работа.

Основната „червена нишка“ в тази книга е човешката психика с нейните страхове, тъга, вина, радости, скърби, спадове и подеми. Психика, която може както да направи човек щастлив, така и нещастен!

Психолгия на смелостта

Книгата е луксозно издание, с твърди корици, 488стр. Корична цена – 36лв. с включена доставка.

36.00 лв.Купи

Мнения на читатели

Психолгия на смелостта
Психолгия на смелостта
Психолгия на смелостта
Не можем да променим живота си без да променим начина си на мислене и условията, при които живеем. За да се промени животът, е нужно едно ново разбиране.

“Психолгия на смелостта” покзва пътя към личната промяна. Тази книга може да се превърне в незаменим наръчник, с чиято помощ се усвоява умението да превръщаме „оловото“ на страха в „златото“ на смелостта.

“Дъното на рая” показва промяната на света, на обществото. Книгата дава солидна алтернатива за една нова действителност, изградена на принципите на хуманизма. Сами можем да променим себе си! Заедно можем да променим света!

Психолгия на смелостта

В цената не е включена доставка/5.50лв/

51.00 лв. 30.00 лв.Купи

Кои са Орлин и Виолета

Психолгия на смелостта

Орлин Баев е сред най-търсените психотерапевти в България. В своята дългогодишна практика той работи чрез собствения си опит. След като се сблъсква в диагнозата рак, Орлин тръгва по стъпките на промяната. Успява да пребори рака и да се справи със собствените си емоционални-житейкси казуси – като заекването, което го съпровожда до 35-годишна възраст. Орлин е посветил живота си да помага на другите.

Книгата му – Психолгия на смелостта, се посвещава на всички, тръгнали с малки стъпки към голямата промяна.

Violeta-225x300

Виолета Стайкова е родена в Пловдив през 1983 г. Завършва гимназия с интензивно изучаване на гръцки език, след което продължава образованието си в ПУ, специалност Балканистика.

Работила като журналист, пиар в предизборни кампании и преводач за едни от най-големите промишлени компании в България. Вижада отвътре “другата страна” на изкуствената реалност, създадена от медиите и масовото производство, насърчаващо безсмисленото протребление. Романът ѝ – “Дъното на рая”, навлиза дълбоко из дебрите на съвременна България, където законът е просто инструмент в ръцете на тези, които са се добрали до властта.

Мнението на другите


Мадлен Алгафарипсихолог – психотерапевт

Преди няколко години писах предговор за първата книга на Орлин Баев. Нарекох я „широко скроена”. Не можех да си представя, че след време ще напише още по-широко скроена книга, толкова, че всъщност е направо без кройка. В тази книга има научни статии, разкази, приказки, описани терапевтични случаи, научни изследвания, лични разсъждения, много цитирани световни автори и личен опит, много личен опит. Орлин е един от най-търсещите хора, които познавам. Преминал е през толкова много терапевтични школи, курсове, лична терапия и вагони с книги. В терапевтичната си работа прилага всичко, научено от толкова много източници.

Тази книга може да бъде настолен наръчник за специализантите по психотерапия. Но най-важното е, че тази книга има сърце! Крайно откровените изповеди и емпатийният подход на Орлин стоят над огромното количество от знания, с които борави. А това е първото и най-важно изискване към един истински психотерапевт. 


Д-р Тодор Първанов, психиатър – психотерапевт

Да си психотерапевт, да помагаш на другите да преоткрият себе си, щастието и удовлетвореността, е благородна и отговорна задача. Вярвам, че това е възможно при едно необходимо условие – да обичаш Човека.

Познавам достатъчно добре Орлин, за да кажа, че той е онзи терапевт, който е не само добър специалист, но и е в състояние да накара всеки да се почувства комфортно и уютно в негово присъствие. Знам, че е помогнал на много хора – с познанията си, с чисто човешка топлота и с невероятната си енергия. Книгата му представя пред теб един богат опит – професионален, научен, житейски и чисто човешки. Би могла да бъде „настолна” книга за всеки, който иска да се докосне не само до психологията като наука, но и да има практическа полза от тази невероятна наука за човешката душа и поведение – мисия, на която се е посветил моят колега и приятел Орлин. 


Митко Новков – литературен критик

“Това е актуален роман. Нарочно казвам актуален, а не съвременен, защото смятам, че съвременна е всяка литература, пишеща се днес, пък била тя дори със сюжет от историята; актуалните книги са тези, чиято тема е нашето тук и сега. Напоследък се появиха доста такива, но като че ли този, който трябва да бъде откроен, е „Дъното на Рая“ на Виолета Стайкова. Защо? Защото историята е правдива, действието е завладяващо, героите пълнокръвни. Романът влиза надълбоко в подмолите на нашите днешен свръхнеолиберален капитализъм, който е повече конкуренция с нулев резултат, тоест да оставиш отсрещния на голо поле, без нищо и никакво, отколкото сътрудничество от взаимна полза.

Малко недоглеждане в банката и Вяра К., героинята на романа, се оказва в пипалата на системата, която не си поплюва – реже до кокал. От недоразумението произтичат множество беди, бизнесът на иначе сравнително безгрижната Вяра е застрашен, тя се оказва на ръба не просто на фалита, оказва се на ръба на провала. И тук идва онова, което е симпатичното в романа: тя не започва да се жалва и окайва, да се тюхка и кахъри, а взема нещата под контрол и тръгва, така да се каже, на бой срещу системата.


Д-р Деница Иванчева Иванова-Александрова

“Съпреживян лично в по-голямата си част, почти биографично, романът споделя емоционалните терзания на главните си герои, притиснати от грубата, неадекватна и респективно нефункционална система на управление и законово правораздаване в България. Сама по себе си деликатна, тематиката ясно заявява, категоричната позиция и искрената откровеност на авторката

Вяра Комнева и Мирослав Марков, главните герои, играят „играта за големи“. Собственици на малък бизнес, шефове в създадената от тях фирма за пластмасови изделия, те носят характеристиките на днешните новобогаташи, млади, красиви, успешни и арогантни. Тези специфики, като че ли отразяват и икономиката на новото вереме. Икономика, закриляна от държавното статукво, която оправдателно води след себе си правила, норми и законови разпореждания, обвързващи гражданина към бездушно, но функционално съществуване. Подобен неетичен казус провокира дилемата, доколко човечността е подчинена на законовостта и доколко Държавата като институция е адекватна за гражданите си?”

Психолгия на смелостта

В цената не е включена доставка/5.50лв/

51.00 лв. 30.00 лв.Купи