Начало

Дъното на Рая

Роман

Няма нищо по-досадно от лош роман и лош партньор в леглото, за това се постарах “Дъното на Рая” да отговаря на някои изисквания. За добро или за лошо, при художествената литература изискванията за качествен роман са абсолютно субективни и зависят от моментни емоции. Но без значение от настроението една една книга, за мен като читател, трябва да отговаря на четири изисквания, за да не я зарежа по средата. Ако те не съвпадат с вашите, ще си спетите парите и времето за “Дъното на Рая”.

 • Трябва да може да се прочете и от неграмотен

  Ако една книга е неразбираема, това не означава, че авторът ѝ е гений. В повечето случаи означава, че хаосът от мисли в главата му е по-силен от таланта му.

 • Героите, героите...

  Героите, онези героичните, които не се давят в тонове безсмилена философия, а вдъхновяват с действията си, завладяват сърцата и ние тайничко се надавяме, че един ден ще имаме куража да бъдем като тях.

 • Трябва да обогатява

  Ако един роман не може да каже на читателите нещо ново за тях самите, това не е роман, това е просто описание на вече познатото.

 • Действие, което не зацикля

  За разлика от книгите от рода на “Как да…”, романът предлага и емоционално изживяване, което се поддържа от добрия сюжет. А добрият сюжет е непредвидим дори за самия автор, както казва Стивън Кинг.

“Книгата е прекрасна. Не те пуска..не можеш да я оставиш…виждаш истинския живот. Браво! Чакам с нетърпение следващата” – каза майка ми, щом я прочете.” – Людмила Борисова“Дъното на рая” ме впечатли с брутално точното описание на днешната действителност с режещи като бръснач епитети, с чувството на непримиримост, лъхащо от всеки следващ лист, но и с един заразяващ оптимизъм, който ти остава като приятен привкус дълго след като затвориш книгата.
“…Но какъв смисъл от добротата, ако сърцето няма куража да я отстоява и да я прилага на практика?…” – Десислава Чолакова

Сюжет

Вяра е типичният представител на успелите жени в България – тя е млада, умна, красива и влюбена в автомобила си. Без да се колебае използва красотата си, за да получи каквото поиска.

Миро е типичният представител на успелите мъже в България – той е млад, умен, амбициозен и влюбен в парите. Без да се колебае използва всякакви средства, за да получи каквото поиска.

Двамата се познават от както се помнят и по стечение на обстоятелствата приятелството им преминава в бизнес партньорство. Израснали заедно и закалени по улиците на крайните пловдивски квартали в зората на демокрацията, Миро и Вяра бързо се ориентират къде е мястото на съвременна България в света – родината им е последната страна от Европейския съюз, в която животът не струва нищо и стига да си плащаш на когото трябва, системата работи за теб.

А Европа иска точно това – евтини продукти без излишна бюрокрация. Двамата са на прага на сделката на живота си с гигантски немски инвеститор, когато неочаквано системата се обръща срещу тях и ги изправя един срещу друг.

Единият ще се опита да победи системата, а другият – да я промени.

Възможно ли е? Отговорът ще ви изненада.

15.00 лв.Купи

null
Дъното на Рая
Изтеглете началото на книгата и разберете дали си струва да отделяте от времето си за нея
Изтегли
За книгата

15.00 лв.Купи