За автора

Виолета Стайкова е родена в Пловдив през 1983 г. Завършва гимназия с интензивно изучаване на гръцки език, след което продължава образованието си в ПУ, специалност Балканистика.

Работила като журналист, пиар в предизборни кампании и преводач за едни от най-големите промишлени компании в България. Вижада отвътре “другата страна” на изкуствената реалност, създадена от медиите и масовото производство, насърчаващо безсмисленото протребление. Романът ѝ – “Дъното на рая”, навлиза дълбоко из дебрите на съвременна България, където законът е просто инструмент в ръцете на тези, които са се добрали до властта.

Виолета Стайкова е член на инициативата “Книги на смелостта”

Какво е Книги на смелостта

Психолгия на смелостта

Инициативата “Книги на смелостта” има за цел да “скъси дистанцията” между българските автори и българските читатели, като осигури на авторите пряк и свободен достъп до пазара.

За авторите

Осъзнавайки неравните условия, пред които са поставени младите български автори– липса на адекватна реклама, унизителни договори с издателства и никакъв ангажимент от страна на промишлените книжарници, „Книги на смелостта” дава възможност на българските автори да:

  • Получат директен достъп до вече изградена читателска аудитория
  • Да бъдат конкурентни на пазара, участвайки в промоции с книгите на други на автори
  • Да се срещат с читатели из цяла България
  • Да печелят от труда си

За читателите

Обединявайки авторите и техните книги, инициативата „Книги на смелостта” има за цел да направи българската литература финансово достъпна, без да се нарушава качеството на книгите и интересите на автор и читател.

Вижте актуалните промоции по инициативата Книги на смелостта тук.